Electrical Engineer / Werkvoorbereider

Omschrijving

Electrical Engineer / Werkvoorbereider

De functie

Als ervaren werkvoorbereider weet je wat er allemaal uitgewerkt moet worden op vlak van Elektrotechniek, voor glastuinbouwprojecten en vertical farming projecten in binnen- en buitenland. Tijdens de opdracht is het aan jou om ‘jouw project’ van A tot Z uit te werken. Jij bent dé specialist van het project! Prachtig, om zelfstandig alles aan detaillering, uitwerking en werkvoorbereidingen te verzorgen. Je werkt samen met collega’s van werktuigbouw en PLC onder het toeziend oog van de projectleider. Samen dragen jullie zorg voor soepel draaiende projecten met een minimale foutkans.

Je bent bezig met onder andere de volgende werkzaamheden

 • het zelf opstellen van het benodigde tekenwerk in SEE Electrical en het controleren van eerder uitgewerkte tekeningen
 • bedenken en voorstellen van alternatieven waardoor een en ander beter en of goedkoper kan
 • prijzen opvragen bij leveranciers, vergelijken van aanbiedingen/materiaal en leveringen coördineren
 • Het maken van materiaallijsten (bill of materials)
 • Het onderhouden van contacten met de monteurs in de buitendienst die de installaties in bedrijf stellen en vragen hebben over het electrische deel van de installatie

Jouw profiel

Als werkvoorbereider heb je veel op je bord liggen: allerlei zaken te controleren en te regelen. Het is belangrijk dat je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. Zeker is dat je over de P van Pietje Precies moet beschikken. Tekeningen moeten kloppen met een bijbehorende werkinstructie: eenduidig zodat in welk buitenland dan ook, de jongens lokaal en onze supervisor direct snappen hoe je een en ander had bedacht.


Vereisten


Jouw profiel

Als werkvoorbereider heb je veel op je bord liggen: allerlei zaken te controleren en te regelen. Het is belangrijk dat je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. Zeker is dat je over de P van Pietje Precies moet beschikken. Tekeningen moeten kloppen met een bijbehorende werkinstructie: eenduidig zodat in welk buitenland dan ook, de jongens lokaal en onze supervisor direct snappen hoe je een en ander had bedacht.


Jij brengt mee


Natuurlijk moet je over elektrotechnische kennis en ervaring beschikken. Maar het belangrijkste vinden we wie jij als persoon bent en dat je past in de groep. Je bent initiatiefrijk met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemend ingesteld en je communiceert effectief. Je bent een ‘zelfstarter’ en zeer zelfstandig in je werk, maar kunt ook goed samenwerken met anderen. Verder: 

 • Een afgeronde elektrotechnische opleiding, bekend met de NEN1010, MBO of HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in de elektrotechniek, dat kan zijn als werkvoorbereider, electrical engineer of elektrotechnicus;
 • Ervaring met SEE Electrical is heel handig, maar ervaring met een ander tekenpakket en het vermogen om snel te leren is natuurlijk ook goed
 • Ervaring binnen de tuinbouw is handig, maar geen must. Affiniteit is dat wel!
 • Jouw leergierige, betrokken en gedreven persoonlijkheid;
 • Jouw collegialiteit en communicatieve vaardigheden.

Als jij jezelf hierin herkent, dan heb je een supergave baan bij Logiqs!

Logiqs is een superleuk bedrijf, met een ongedwongen sfeer. Bij ons is geen dag hetzelfde; je hebt veel variatie en afwisseling in je werkzaamheden. 

We maken zeer geregeld nieuwe machines, voegen functionaliteiten toe voor klanten en verbeteren bestaande producten. Hierin is jouw baan een belangrijke schakel. Je maakt deel uit van een team met collega servicemonteurs, PLC programmeurs, software developers en werktuigbouwkundigen: met elkaar bereiden we projecten voor, stellen ze in bedrijf en zijn altijd bezig met hoe het nog slimmer en beter kan. 

Verder bieden we

 • Een marktconform salaris. (dat klinkt altijd heel vaag, neem gewoon je salarisstrook mee, dan kijken we of we dat kunnen inpassen)
 • 25 vakantiedagen
 • Alle ruimte voor training en ontwikkeling
 • een moderne pensioenregeling
 • mogelijkheden om 32 uur te werken

Over Logiqs

Onze naam staat voor Logistics Quality Systems. En voor de jarenlange kennis en ervaring die we in vele jaren hebben opgebouwd op het gebied van interne transportsystemen voor de glastuinbouw. 

We zijn gespecialiseerd in rolcontainers en hebben tal van manieren om deze rolcontainers handmatig of volautomatisch door de kas te bewegen, waardoor het verplaatsen van een partij planten tegen heel lage kosten gedaan kan worden. Onze producten en diensten dragen bij tot een hoger rendement en een positieve concurrentiepositie van tuinbouwondernemingen wereldwijd. 

We adviseren, ontwerpen, produceren en installeren complete al dan niet geautomatiseerde interne transportsystemen voor kwekerijen van potplanten, snijbloemen, bomen, bolbloemen en groenten. Daarbij streven we nauwkeurig de doorlooptijd na die van belang is voor onze klant en vinden wij een betrouwbare service een must. Logistieke automatiseringsvraagstukken lossen we op, altijd vanuit ons klantvriendelijke en dienstverlenende karakter. 

Bij Logiqs bedenken én maken we geautomatiseerde rolcontainers, geavanceerde shuttles en maatwerkoplossingen voor veeleisende klanten over de gehele wereld. Producten en projecten van Logiqs zijn een begrip omdat kwaliteit en service bij ons voorop staan. 

Parkeren naast een splinternieuw pand op een kwartiertje van Rotterdam. Lunchen doen we samen en ondertussen een stukje racen op de simulator. 

Oké, het is helder. 

Jij wilt deze baan en wij kunnen (en willen!) niet om je heen. Twijfel niet langer en stuur een mail naar recruitment@logiqs.nl of via de formulier hieronder. Stephan van der Sluijs is onze recruiter en zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je mag hem ook bellen of een whatsapp sturen: 06 16856394.