Packaging Engineer / projectmanager

Omschrijving

Een brede en verantwoordelijke positie voor een packaging engineer die de schakel wil zijn tussen wereldbedrijven en een lokale specialist in het verpakken van consumentengoederen. 


Vind jij het leuk om alle aspecten die te maken hebben met het overbrengen van recepten en verpakkingen van onze klanten naar onze fabriek te coördineren en tot een succesvolle introductie binnen Kompak te brengen? Past een bedrijf met korte lijnen en waarin je brede verantwoordelijkheden hebt bij jou? Dan komen we graag met je in contact.

Wie zijn wij?

Je bent ongetwijfeld onze producten in de winkel tegengekomen, zoals bijvoorbeeld afwasmiddelen, groene zeep en wasmiddelen. Alleen zijn ze niet zichtbaar als Kompak product omdat wij produceren onder de merknaam van onze klanten. Kompak maakt het product van A tot Z, van inkoop van materialen tot en met uitlevering van het eindproduct. Internationale A-merken vormen 85% van onze business en zijn een resultaat van onze professionele werkwijze. Maar we zijn trots op de mix van kleinere en grotere klanten.

In onze productielocatie in Etten-Leur mengen en vullen we reinigingsproducten af maar ook producten voor persoonlijke verzorging (zoals badzout, handzeep). Neem eens een kijkje op de website voor voorbeelden van de vele verschillende producten die we verpakken: https://kompak.nl/nl/care.


Projectmanager - allround verpakkingskundige

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het leiden van projecten om nieuwe product introducties binnen onze organisatie tot een succes te maken. Maar ook zorg je ervoor dat alle wijzigingen op deze producten vertaald en doorgevoerd worden. Je hebt hierbij intensief contact met de multidisciplinaire projectteams van je klanten en alle disciplines binnen onze organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Beoordeling van verpakkingen en hun verwerkbaarheid bij nieuwe aanvragen
  Uitwerken van nieuwe aanvragen (definiëren van verpakkingen/grondstoffen, bepalen kenmerken van verwerking op productielijnen). Hiervoor selecteer je materialen, leveranciers en lever je input over outputs en benodigde investeringen.
 • Coördinatie van nieuwe productintroducties binnen Kompak. Uitwerken van alle aspecten van processing, verwerking, inkoop, logistiek, kwaliteit (in samenwerking met diverse disciplines bij de klant en binnen Kompak).
 • Adviseren van klanten over verpakkingen en verpakkingsconcepten. Je bent op de hoogte van laatste ontwikkelingen op verpakkingsgebied en vertaalt dit naar mogelijkheden voor de klant.
 • Aansturen van medewerkers binnen de projectorganisatie.
 • Zorgdragen voor eenduidige verslaglegging van afspraken zodat deze correct vertaald kunnen worden (in administratief en kwaliteitssysteem als ook in een instructie voor productiemedewerkers).
 • Contacten onderhouden met leveranciers van ingrediënten en verpakkingsmaterialen. Waar mogelijk kwalitatief betere of goedkopere kanalen zoeken voor lopende of nieuwe producten.

Vereisten

Wat breng jij mee?

Een beetje verpakkingsgek moet je wel zijn. Affiniteit met verpakkingen is een must, we vragen brede kennis van verpakkingen door opleiding (bijvoorbeeld NVC) of ervaring. Daarbij beschik je over een HBO werk- en denkniveau.

Nieuwe en onbekende dingen maken je nieuwsgierig. Je bent communicatief en flexibel, hebt de drive en de “aanpak mentaliteit’’ om uitdagingen om te zetten in passende oplossingen en kunt gestructureerd en nauwkeurig onder tijdsdruk werken in een dynamische omgeving. Verder vragen wij een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij?

We bieden een zeer afwisselende functie binnen een internatioaal georienteerd bedrijf en de ruimte je verder te ontwikkelen in een gedreven team van betrokken collega’s. Daarbij krijg je

 • Groot aanbod van verschillende soorten verpakkingen en verwerkingsvormen;
 • zeer afwisselende functie binnen een internationaal georiënteerde organisatie ;
 • Veel ruimte voor eigen initiatieven;
 • Een prettige werksfeer met gemotiveerde en betrokken collega’s;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een marktconform salaris.

Heb je belangstelling? Laat je gegevens achter via de 'solliciteer direct' mogelijkheid en je hort zo snel mogelijk van me. Heb je vragen? Bel me op 06 16856394 (whatsapp mag ook!)