Project Engineer

Omschrijving

Project engineer / Design Engineer

Je hebt een bachelor werktuigbouwkunde en zoekt een dynamische omgeving om je verder te ontwikkelen. Veel variatie, een groeiende organisatie in een interessante wereldwijde markt. Dan is dit jouw unieke kans in een prikkelende en maatschappelijk relevante omgeving! 

De functie is breed en veelomvattend als project engineer bij Lenntech

Vanuit de klantvraag wordt er door process engineers een concept uitgewerkt. Als project engineer werk je dit verder uit en maak je er in Solid Works een goed ontwerp van. Vervolgens heb je een rol bij de verdere realisatie van het project. Daarbij ondersteun je de projectleider, draag je alternatieven aan voor eventuele knelpunten in het ontwerp en zorg je dat technische aanpassingen worden verwerkt. Ook heb je regelmatig contact met leveranciers om innovatieve techniek in te passen in je ontwerp. Intern heb je contact met de process engineers en de technici die de installatie in Delfgauw realiseren. Je werkt nauw samen met de andere project engineers en de operations manager die jouw coach en direct leidinggevende is.

Verder ben je verantwoordelijk voor: 

 • het ontwerpen en uitwerken van het project in 3D met behulp van Solid Works
 • het versiebeheer van de tekeningen in ons systeem
 • het verzorgen van de Bill of Materials en de selectie van de instrumentatie op basis van het ontwerp
 • het doen van verbetervoorstellen zowel op het gebied van de interne processen als op technisch vlak 

Dit is jouw werkplek bij Lenntech Water Treatment in Delfgauw

Direct langs de A13 tussen Rotterdam en Den Haag ligt ons representatieve pand waar productie en kantoor samenkomen. We werken vanuit een ruim en licht open kantoor, verdeeld over drie verdiepingen. De sfeer is informeel, hartelijk en doelgericht. Er werken een aantal internationale professionals, waardoor Engels in veel overlegstructuren de voertaal is.

Vereisten


We vragen best veel van je om onze nieuwe project engineer te worden

Je bent van nature nieuwsgierig, leert snel en hebt de techniek in je vingers. Je hebt er lol in om zeer nauwkeurig 3D tekeningen te maken van complexe installaties. Daarbij kun je goed prioriteiten stellen en je werkt effectief onder druk. Je communiceert makkelijk, hebt aan een half woord genoeg en bent zelfwerkzaam. Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in een relevante richting. Denk daarbij bijvoorbeeld aan werktuigbouwkunde
 • Een paar jaar ervaring in een functie als design engineer, construction engineer of projectengineer, bij voorkeur in een projectenorganisatie
 • Ervaring of aantoonbare affiniteit met waterbehandeling en/of procestechnologie is een dikke plus
 • Zeer goede beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift.

Er staat dan ook heel wat tegenover!

Je kiest voor de uitdagende baan, de innovatieve techniek en de internationale kansen die er liggen. Uiteraard hoort daar een passend pakket aan arbeidsvoorwaarden bij:

 • Een competitief salaris afhankelijk van opleiding en ervaring
 • 25 vakantiedagen
 • Een moderne pensioenregeling
 • Mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Dit is Lenntech Water Treatment in Delfgauw

Lenntech is een toonaangevende scale up op het gebied van waterzuivering voor de industrie. We ontwerpen en plaatsen installaties op het gebied van waterbehandeling op basis van de behoefte van de klant. Zo leveren we installaties voor het ontzilten van zeewater om er drinkwater van te kunnen maken, het zuiveren van afvalwater en de productie van gedemineraliseerd water. Recent zijn er projecten gerealiseerd voor het grootste datacentrum van Europa en een toonaangevende bierbrouwer die het proceswater hergebruikt. 

In de afgelopen 10 jaar hebben we indrukwekkende groeicijfers laten zien en is onze interne organisatie meegegroeid tot op dit moment ruim 50 medewerkers. Door de groei van het aantal projecten en de omvang van de projecten zijn we op zoek naar een project engineer die ons helpt die groei mogelijk te maken.

Kijk voor meer informatie op www.lenntech.com

Dit is jouw baan, reageer direct!

Bij het lezen van de eerste regels voelde je al dat dit echt aansluit. Nu je je verder hebt verdiept en de website hebt gezien weet je het zeker: jij bent de nieuwe project engineer.
De procedure is in handen van onze recruiter Stephan van der Sluijs. Je kunt via de button ‘reageer op deze vacature’ je cv in WORD of PDF achterlaten. Je kunt hem ook bellen of een WhatsApp bericht sturen via 06 16856394.